sex

Ker seks seka!

« | | »

Lulanje Angeline Jolie in romsko-SLO-sralnica s TV SLO na čelu

26.11.2006

V soboto zvečer smo le dočakali nadaljevanje (tv)sage o pregnani romski družini Strojan. Nacionalna televizija je – očitno zelo naivna, neprofesionalna, tudi neorganizirana? – na izpitu iz novinarstva padla.
gipsy.jpg

Čeprav so v Dnevniku predvajali prispevek (očitno delan že nekaj ur prej!?!) Matevž Podjed novinarja, ki je Sloveniji sporočil »poglejte, Strojanovih ni več v Postojni, le kam so šli?, jih je vzel beli snežni mož?«, so vrli novinarji s Kolodvorske 2-4 z voditeljico Klemenčevo in urednico Natašo Rijavec Bartha na čelu, vsaj takšen občutek sem imel sam pred tv-ekranom (spomnim se namreč »plonk« listka, ki pade Marjeti v roke, kot da bi nas predrzno-lažnivo nagovarjal: zgodilo se je pred nekaj minutami), le s pomočjo kolegov z najbolj popularne televizije ugotovili, da so se »nategovanja naveličani« Strojarjevi – glej čudež!?! – odpravili proti svojemu lastnemu domu, proti Ambrusu.
gipsygirl.jpg

Čez kakšni dve uri so na nacionalki »popušili« še enkrat, ko jih je za kakšne pol ure (pred zadnjimi poročili) s posebnimi zadnjimi novicami prehitel stari znanec, torej POP TV … Se sprašujem, kam gre ves ta ogromen denar, ki ga Slovenci s pomočjo obveznega tv-prispevka »(ne)prostovoljno doniramo« RTV SLO?
kuham.jpg

Jezen takoj najdem odgovor, aha, verjetno za “avtorski presežek” imenovan Kuham z zvezdami. Tam sladokusec Saša Veronik vesoljni Sloveniji vsako soboto dokazuje kako dolgočasen je (vsaj pred tv kamerami!!). In priliko izkoriščam še za to, da vplivne može na RTV Sloveniji vprašam, kako je možno, da tale – baje je zelo ugleden in razgledan mož – pri, prav tako ugledni, novinarki Rosviti Pesek v oddaji Polnočni klub trdi, da vino otrokom pač ne more škoditi …
angelina_jolie_maxim.jpg

O romski družini Strojan – zaenkrat – ne bom pisal. Skrbi me le, kje bodo oni danes spali? Bodo sploh lahko spali (kaj pa seksali?), medtem ko bodo Slovenceljni brezsrčno »srali« po njih? Bodo morali Strojanovi tudi med lulanjem in kakanjem – morebiti v kakšni hosti blizu Grosupljega – imeti oči na tilniku? Smo že tako daleč? Da se bomo lovili po gozdovih … Noro! Dajmo se malo zamislit, lepo prosim. Saj to je le ena uboga družina (vidim ženske, vidim otroke, nisem slep!), ne pa krdelo hudobnih razbojnikov, ki so ravnokar prišli iz solarija.

 • Share/Bookmark
 

Avtor pet-in-g-seks, zapisano 26.11.2006 ob 02:46 pod Življenje ni le seks. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

22 odgovorov na “Lulanje Angeline Jolie in romsko-SLO-sralnica s TV SLO na čelu”
 1. majakrizaj - 26.11.2006 ob 09:20

  Kaj pa si ti osebno storil za te uboge romske otroke? Razen nekaj spisanih vrstic.

 2. kinkitone - 26.11.2006 ob 10:01
  kinkitone

  Saj je treba narediti ravno to. Veliko napisat in povedat in se pogovarjat. To pa zato, da se ljudem ne bo zdelo nekaj normalnega ceste zapirat s traktorji in z vilami čakat. Več se bo o tem pisalo in govorilo, manj se bo dogajalo linčev (medijskih in pravih).

 3. GRiSON - 26.11.2006 ob 10:28
  GRiSON

  Meni je všeč, če lahko preberem različna mnenja, potem si lahko ustvarim svoje mnenje. Normalno je, da smo si različni, zato tudi različno razmišljamo.

  Povedal bom svojo zgodbo:

  Ko sem se takole ob 6-tih zjutraj z motorjem peljal v kakšno Indijsko vasico, je kar mrgolelo različnih osebkov s kanglicami v roki. Brez sramu so počepnili in naredili tisto svojo zadevico, ter se po obredu še ošistili ;) .

 4. vlatka - 26.11.2006 ob 11:09
  vlatka

  Vino otrokom absolutno ne škodi, če ga ne uživajo :)

 5. srečko - 26.11.2006 ob 13:13

  Glede Strojanov je država že davno padla na izpitu. Kdaj že bi morala odločno odreagirati!!! Že cel kup ovadb zaradi različnih prekrškov in KD je zastaralo in nihče od teh glasnih Strojanovih pobov ni sedel. Res pa je, da sedaj nastradajo tudi ženske in otroci, žal. Kjerkoli že bodo, jim je treba pomagati, da se kultivirajo, ti mali kebrčki – za ta stare je že malo pozno. Pobje pa naj državi odslužijo, kar imajo odslužiti – kraje, pretepe, izsiljevanja razbojništva… V tej situaciji se govori o problematiki Romov, a v tem primeru so problematični Strojani kot Strojani, ne kot Romi.

 6. France - 26.11.2006 ob 18:17

  Vplivni na RTV-ju skrbijo, da ugledni novinarji kot so Lidija Hren, Vida Petrovčič, Rosvita Pesek, Lado Ambrožič itd…. čimprej izgubijo ugled in oddaje, ki so moteče za tiste, ki so nastavili vplivne može v samo vodstvo RTV-ja in programski svet.
  Kar pa se romov iz Ambrusa tiče, naj država izvede zamenjava njihove lastnine z drugo na bolj primernem kraju, kjer ne bo ogrožemna pitna voda. Za tiste člane družine, ki povzročajo kazniva dejanja pa je potrebno uporabiti vsa pravna sredstva, da se jih strogo kaznuje tako kot ostale državljane RS. Veliko otrok pa imajo, saj veste zakaj !!!!

 7. ana - 26.11.2006 ob 18:22

  Sramota in še enkrat sramota, za državo in za ljudi. Od nacionalke, e-pošte, ki se pošilja o Strojanovih,… Čudovito kako bi ljudje sami izvajali zakone, ki jih seveda razumejo po svoje – glede kraj in prekrškov. Zakaj pa niso glasni in ne gredo na ceste, ko so si znani Slovenci ogromno prilastili, utajili, na črno gradili?
  Pogumen je slovenski narod, zelo, samo kdaj in kje oziroma do koga?

 8. Milan - 26.11.2006 ob 18:49

  pika !

 9. dost`mam - 26.11.2006 ob 18:53

  Ja ja pa smo spet v Postojni. Madona, ko so “crkavali” sistemi TAM, železarne pa še kdo so pa oblastniki “čičali” v Ljubljani in “srali” o podjetništvu.
  Tudi meni je žal otrok. Ampak vse je “zakuhal” Mate, ki bo moral kot Drobnič pobrati svojo prtljago in oditi !

 10. VickyHa - 26.11.2006 ob 18:54

  Niso krivi niti Romi – niti prebivalci Ambrusa. Kriva je ta nasa ljuba oblast, ker v vseh teh letih, ko so se dogajali prekrski s strani omenjene druzine Strojan – ni ukrepala! Nekasen anarho- liberalizem, ki smo ga podedovali iz preteklosti (in posledicno se traja), je razlog za tako sranje, ki ga imamo sedaj, ne amo v tej zadevi…. Seveda je zalostno, kar se dogaja sedaj z druzino Strojan, se bolj zalostno pa je, da drzava nikoli ni niti poskusila resiti problema. Kjer zataji sistem, zakon v roke vzamejo kar ljudje sami, kaj pa bi sicer? Ko berem razne pozive “k strpnosti” me zanima do koga naj bi bili strpni: do druzine Strojan ali do drzave? Namrec, ce smo povsem iskreni tu ne gre za diskriminacijo zaradi romske pripadnosti, temvec zaradi nesprejemljivega obasanja in popolnega nespostovanja zakonov s strani nekaterih clanov druzine Strojan – zakon pa velja za vse drzavljane Slovenije enako, bili Romi, beli, crni, rdeci ali marsovci. Ko bo drzava ukrepala v skladu z veljavnimi zakoni, se bodo pomirile marsikatere strasti. Skrivati se za krinko “enakosti in strpnosti” v tem primeru pa je absurd!

 11. jolo - 26.11.2006 ob 19:00

  Točno tako, VickyHa, vendar 90 % slovencev je prebutastih da bi to razumelo.

 12. Se0a - 26.11.2006 ob 19:07

  Saj veste: problem je potrebno reševati na začetku. Zato je tukaj krivda obojestranska:
  - pri nevladnih organizacijah, ki kakor da ne uvidijo srži spora: neprilagodljivosti romov, odklanjanje znanja – v nobenem podjetju tega ne moreš početi…, in romsko gojenje kriminala brez sramu. Manim, da so v vrstah nevladnih organizacij, ki se zavzemajo za rome na način da pometejo vso krivdo romov pod preprogo – neizobraženci, nevedneži ki ignorirajo vse ostale, skratka sokrivci ali pa nosijo celo večji delež krivde za nastalo kritično stanje, kar bi morali ugotoviti.
  - država pa je pač odgovorna zaradi prevelikega popuščanja v izvajanju zakonov. Kakšno stvar lahko človek spregleda, ampak samo v primeru če se potem ne zgodi kriminal v takšnem obsegu kot se je v primeru Strojan.

  O primerih, znanih ali neznanih – vseeno, slovencev tiče pa beremo v rumenem tisku in gledamo na POP TV vsak dan.

 13. Janez - 26.11.2006 ob 19:07

  “Saj to je le ena uboga družina (vidim ženske, vidim otroke, nisem slep!), ne pa krdelo hudobnih razbojnikov, ki so ravnokar prišli iz solarija.”

  Po eni strani kritiziraš delo novinarjev, po drugi strani pa na prvo verjameš v to, da je ta familija popolnoma nedolžna(ker po tv vidiš uboge ženske in otroke).
  Tole me spominja na nek italjanski film(mislim da o vrtojbah) pred kakšnih letom, ki je dvignil precej prahu. Film naj bi prikazoval takratno (“resnično”) dogajanje, ampak v ospredju je prikazoval neke otroke in njihovo usodo. Seveda v vojni vedno trpijo tudi otroci, ampak film, ki prikazuje vojno dogajanje preko otrok, ni objektiven, ker s pomočjo otrok, se bi dalo tudi prikazat da so bili nemci žrtve.
  Hočem povedat, da ljudje sklepate iz tistega, kar vidite po tv, kjer seveda na veliko kažejo otroke, in ženske, Mirko in njegovi pa tudi tako izgledajo, kot da nebi niti mravljici storili nič hudega.
  Mnogi kričijo da se tu kaže neenakopravnost ipd. Tiste bi vprašal, če oni lahko imajo na kupe ovadb prijav ipd. pa nihče ne ukrepa zoper njih. Pa če bi brez problemov pili vodo, ki pride z območja, na katerem imajo Strojani nelegalno postavljeno hišo in ostalo šaro. Seveda imajo gotovo urejeno čiščenje odpadnih voda iz njihovih hiš, tako kot velja za vse ostale hiše v Sloveniji.

  Sem pa popolnoma proti obvezni RTV naročnini, s katero polnimo žepe mnogim freeload-arjem. Primerjajte količino oglasov na nacionalki in na kakšnem pop tv ali kanalu a…

 14. Fuga - 26.11.2006 ob 19:10

  Ja, novinarji so skuhali več sranja kot vsi skupaj!

 15. VickyHa - 26.11.2006 ob 19:10

  imam se upanje, Jolo, sicer bom od zalosti umrla, ker sem pac izbrala, da bom zivela v tej drzavi. Ko se ozrem po nekaterih drugih drzavah v EU, kjer imajo probleme ne samo z Romi, ampak z multinacionalnimi skupnostmi, moram reci, da izgleda nas problemcek kot kakec v otroskem vrtcu. Drugje je namrec vec reda. Zakaj? Zato ker oblasti UKREPAJO prav cas. Kaj bi bilo ce bi (svojim) otrokom kar pustili da delajo kar hocejo do 18 leta? To naj se vprasajo vsi tisti, ki tega primera ne razumejo – ali pa ki se “delajo” da ne razumejo.

 16. Janez - 26.11.2006 ob 19:17

  Se0a je zelo dobro napisal.
  Eni pametujejo o tem kako bi se moral romi vključit in ostalo. Saj se nočejo, zakaj pa bi se, če pa za NEdelo dobijo denarno podporo, potem še imajo enih pet otrok, za ketere zopet plačujemo. Seveda ko ti mali zrastejo, pa tudi začejo delat sra***, saj vidijo da ne bojo za nič kaznovani, če pa bi slučajno bilo kaj, bodo pa tak zaigrali na nestrpnost in kako jih družba ne sprejema ipd.

 17. izkušen - 26.11.2006 ob 19:31

  Lahko je pisat in se pogovorjat, kako so nekateri nestrpni. Ampak kakor vidimo v zadnjem času niso nestrpni samo dolenjci, so tudi ljubljančani, kočevci, … skratka vsi, ki imajo možnost postati sosedi tej golazni. Ker to ti Strojani tudi so – golazen, ki je izkoriščala popolno nedelo državnih organov, sodstva itd.
  Ko jih boste imeli za sosede, potem se o teh stvareh lahko pogovarjate, drugače pa je to mlatenje prazne slame.
  Vsekakor pa priznanje sedanji vladi, ki je prva, ki se je začela spopadati s problemom, ki je čedalje hujši ravno zaradi dosedanjih napak oblastnikov.

 18. march - 26.11.2006 ob 19:35

  Romi so prikazani kot žrtve, izključno zaradi nestrokovnosti naših medijev!
  Nimajo pojma sploh o čem poročajo, in s tem dokazujejo, da jim gre izključno
  za gledanost, oz. medijsko pozornost. Na kratko pišejo kar ljudje hočejo slišati ne pa dejanskega stanja v katerem se ljudje nahajajo.

 19. jankelj - 26.11.2006 ob 19:52

  Kot vedno, nastradajo nedolžni. Predvsem romski otroci. Mediji so končno dobili zgodbo, ki bo še nekaj česa služila denar – in bog varuj, da se problem prekmalu reši. Narod pa se kot vedno pusti nategniti in se deli v dva tabora. Eden drži s krajani, drugim se smilijo Romi brez omenjanja njihovih problematičnih točk. Na eni strani rasizem, na drugi nekritično dušebrižništvo ob zavesti, da lahko brez strahu izražajo svoj humanizem, problematično sosedstvo bodo itak drugi pokasirali.
  Sicer pa – imamo drago plačano državo, in če je vredna svojega obstanka, naj uredi problem. To pomeni, naj familijo naseli v mestno sosesko, kjer so ljudje mešanja prebivalstva navajeni ali pa nekam, kjer sosedje ne bodo takoj pred vrati. In naj nam za hudiča že nekdo pojasni, zakaj Romom ne policija ne sodstvo nista kos. Dokler jima ne bosta, ljudje državi preprosto ne verjamejo in jemljejo pravico v svoje roke. Se pač ljudem že neumno zdi, da država počepne pred vsako barabo, če je le dovolj vztrajna. In da bo neučinkovitost institucij ponovno plačal proračun – to pomeni mi vsi. Namesto da bi policijski vrhovi delali red, raje drug drugemu nameščajo škandale. Če je sodni sistem zanič, naj ga za hudiča pravni strokovnjaki spremenijo in naj ne kažejo, kaj se bo posvetilo kakemu peku v parlamentu.
  Meni že gredo ti medijsko sproducirani ciganski gobci na živce. Poštenim dajmo dom, lopove pa za zapahe. Upam tudi, da so Strojani dobili dosti lekcije in da bodo odslej dali mir.

 20. darijan - 26.11.2006 ob 19:56

  Zanimivo komentiranje (nekatero). Velko od tu sodelujočih seveda nima pojma, kako je živeti v sosedstvu z Romi. Da nam je jasno. Nič nimam proti nikomur. Zame so vsi ljudje. Pozabljamo, da je država pozabila na Rome že pred 60-setimi leti, ko bi se morali socializirati istočasno z ostali “civili” potem teh težav nebi bilo. Seveda pa s socializacijo mislim, da bi jim bilo potrebno nuditi razvoj na način življenja, kot so ga vajeni. Pustiti jim razvoj lastne identite in podobno. A država je šla lažjo pot. Denar. Z njim so reševali in rešujejo njihove težave še danes. Verjetno veste, da se kriminal razvije tudi pri mladih v družinah, kjer se starši rešijo svojih otrok z denarjem in potem začudeno gledaj, če jim otroci uidejo iz vajeti, postanejo kriminalci, narkomani in pijanci (seveda ne vsi-je pa vzorec). Popolnoma je zatajilo sodstvo in policija, pravna država pa seveda velja le za “civile”, ker se jim za Rome ne splača zapravljati časa, ker jim pač nimaš kaj vzeti. Pa res? Verjetno ste si do sedaj lahko ogledali v kakšnih avtomobilih se vozijo. Lanski obisk predstavnikov EU pri Rimih jim ni šlo v glavo, kako in s čim si lahko ljudje kupujejo drage avtomobile ob tem pa sploh ne delajo in živijo od državne pomoči. Ljudje imajo poln “kufr” blebetanja in javnih shodov raznih nevladnih organizacij, gledlaiških igralcev (takrat, ko so kamere) in podobnih blebetačev, ki pa se niso pripravljeni osebno spoprijeti s težavami in oditi naprimer za pol leta v romska naselja in svojo energijo sproščati neposredno v središču težav. Po demontracijah se lepo vrnejo v svoja lepo opremljena mestna stanovanja ali pa k mamicam na bogato večerjo. Vrle azpravljalke in razpravljalci, ki ne poznate težav soživetja–pridite in se sami prepričajte, kako je živeti v takih razmerah, ko ti lahko nekdo nekaznovano grozi celo z ubojem, kadar se mu zljubi. Povprašajte v Zdravstvenih domovih in bolnišnici v NOvem mestu, koliko groženj morajo poslušati in prenašati nasilje (zadnjič so Romi pretepli dva v intervencijskem vozilu-eden je obležal v bolnišnici). Samo kaj, ko svoje riti ne boste premaknili niti za milimeter. Je enostavneje pametovanje o stvareh o katerih nimate pojma iz tople sobe. In le tam ste junaki.
  Pa brez zamere!

 21. Martin - 26.11.2006 ob 21:41

  Mater si jih podžgal. Moč pisanja (ane, majakrižaj, brezveze) si uporabil, da si ljudi zadržal tu, da se zdivjajo in ne v kaki hosti.
  Toliko, če boš še vprašan, kaj hudiča si pa ti storil. ;)

 22. Blazz - 27.11.2006 ob 12:56
  Blazz

  Haha..lepo te prosim no..kje bodo spali :) kje so pa prej..

  v postojni kjer majo štrom,ogrevane ter vodo,katere prej niso mel.in ne niso žrtve,le delajo se da so žrtve zdaj..nekje sem prebral da imajo v dveh tednih odkar so v postojni že 40 prekrškov :)

Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !