sex

Ker seks seka!

« | | »

Babica – očitno – ne gre na jug, plus Vincijevo Darilo, plus erotika na LIFFe-u

15.11.2006

Vinci Vogue Anžlovar je v mojih povezavah vpisan kot »režiser življenja«. Zato, ker je bila njegova prva Babica zame pravo veselje in življenje (zdaj pa sem ugotovil še, da tudi piše »zelo fajn«). Me pa tudi Vincijevo Darilo v obliki glasu Lada Leskovarja in avtorstvu Roka Vičnika ni moglo spraviti v dobro voljo, ko sem bral o nezgodah slovenskega filma. Vinci, bo treba koga spet na gobec? Piši, pridem!
shortbus2.jpg

In sem, ob pol treh zjutraj, da ne bi šel jezen spat, še malo čekiral po sporedu ljubljanskega filmskega festivala, če je tam kaj erotičnega. Zaspan sem skorajda obupal, pa sem pogledal še v Mladino in ugotovil, da nam Marcel Štefančič, Jr. priporoča naslednje filme: ISABELLA (kitajski očka – tokrat zares pomotoma – spi s svojo hčerko), BOLNA LJUBEZEN (romunski lezbijki neizmerno uživata na podeželju, potem pa se pojavi moški, ki je tudi brat), POLETNA REZIDENCA (ta kitajski film Marcel celo postavi v kategorijo »urgentnih 15 za pogledat na festivalu, zgodba pa govori o Kitajki, ki sreča seks, tako vsaj pravi najbolj znani slovenski kritik.)
summerpalace2.jpg

Sploh pa se večina filmov začne tako: Moški sreča Žensko. Se ne strinjate? Aja, še zadnji erotični film na LIFFe-u (zmeraj imam težave s sklanjanjem te besede), ki je vreden vsaj nekaj besed: SHORTBUS (ameriški režiser je hotel raziskovati spolnost, še to, Marcel pa piše, da je film celo »hardcore«). Hmm, očitno bo treba kaj pogledat?!!?

  • Share/Bookmark
 

Avtor pet-in-g-seks, zapisano 15.11.2006 ob 10:53 pod Domače je domače, miks. Lahko napišete komentar ali naredite trackback s svoje strani.

2 odgovorov na “Babica – očitno – ne gre na jug, plus Vincijevo Darilo, plus erotika na LIFFe-u”
  1. irena - 15.11.2006 ob 11:08
    irena

    Poletna rezidenca je sicer med urgentnih 15 verjetno tudi zato, ker si je režiser s filmom prislužil petletno prepoved snemanja na Kitajskem. Pa ne samo zaradi seksa, ampak tudi zaradi posnetka študentskih demonstracij. ;)

  2. D.J. Time - 16.11.2006 ob 19:23
Na vrh

Komentiraj
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !